De dag vol met energie beginnen

De dag beginnen gaat altijd zo moeizaam en de meeste mensen drinken dan een bakje koffie om op gang te komen, maar er is een veel beter en gezonder manier om energie te krijgen. Met de groene smoothies recepten krijg je namelijk gelijk een boost van energie, wat je ook door de hele dag blijft houden.

Koolhydraten

Ons lichaam zet koolhydraten om in energie. Je hebt snelle en langzame koolhydraten. De snelle koolhydraten komen bijvoorbeeld uit suiker, pasta, rijst en aardappels. De snelle koolhydraten geven je meteen een boost van energie, maar dit verdwijnt ook vrij snel. Te veel snelle koolhydraten zijn dan ook heel slecht voor je lichaam.

Je hebt dan ook nog de langzame koolhydraten, wat je lichaam vooral uit groente en fruit haalt. De langzame koolhydraten zijn veel complexer en het duurt langer om het om te zetten in energie. Juist hierdoor heb je de hele dag energie, wanneer je de dag met groenten begint. Het is natuurlijk moeilijk om in de ochtend al groente te gaan eten, daarom zijn er dan ook de groene smoothies recepten.

Een lekker drankje om de dag te beginnen

De groene smoothies recepten bestaan uit verschillende soorten groente en fruit. Je krijgt erdoor dus de voedingstoffen dat je lichaam nodig heeft, waaronder de langzame koolhydraten dat je de hele dag door energie geeft. Daarnaast zit er ook nog volop vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels in groente en fruit. Allemaal goede voedingstoffen dus, om je dag gezond en vol met energie te beginnen!