Afvallen met een Smoothie?

Smoothies zijn populaire gezonde drankjes gebaseerd op groenten en/of fruit. Soms voegt men daar nog yoghurt, melk of ijs aan toe. Door middel van een blender wordt het geheel ‘smooth’ gemalen, zodat je je een heerlijk fris gezond drankje hebt. Als aanvulling als je eens wat te weinig groenten en fruit binnen hebt gekregen of als energieboost.

Smoothies zij ook ideaal te gebruiken om te detoxen. Je reinigt je lichaam, versnelt daarmee de stofwisseling en stimuleert daarmee een natuurlijk afvalproces.

Recept voor maken van een detox smoothie

Detox Smoothies maken is heel makkelijk gemaakt door de detoxshop. Je kunt gewoon je favoriete groenten en fruit gebruiken om een gezonde basis smoothie te maken . Je maakt er vervolgens een Detox smoothie van door er eenvoudig superfoods doorheen te mixen. Sterke ontgiftende superfoods zijn  bijvoorbeeld biologische chlorella of biologische spirulina. Dit zijn algen die speciaal gekweekt zijn om te verwerken tot superfood: ze geven meer energie, zijn reinigend en zuiverend!

Je kunt er ook biologisch tarwegras of biologisch gerstegras in verwerken. Deze zitten bomvol vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Ze ontgiften je lever, darmen en nieren, zuivert het bloed, verhoogt de weerstand, verjongt de huid, bevordert het metabolisme, en gaat ouderdomsverschijnselen tegen. Het maakt ze daarmee uitermate geschikt om te detoxen. Biologisch chiazaad is ook een zeer goede toevoeging omdat deze zaadjes je darmen heel goed reinigen.

Afvallen met detox smoothies

Afvallen met een detox smoothie is ook goed mogelijk. Vooral door de grote hoeveelheid groente, fruit en superfoods neem je natuurlijk al enorm veel gezonde voedingstoffen tot je. Door de detox superfoods word je stofwisseling gestimuleerd en krijg je meer energie om te dingen te ondernemen waardoor het afvallen al bijna vanzelf gaat. De meeste mensen die detox smoothies gaan gebruiken voelen zich er zo goed bij, dat het een vast onderdeel wordt van hun dagelijks  eetpatroon.

Voordelen van detox detox smoothies

Naast dat afvallen al bijna vanzelf gaat door het gebruik van detox smoothies, brengt het tal van andere voordelen met zich mee. Je voelt je over het algeme enenergieker en je ziet er beter uit. Je krijgt ook nog eens enorm veel voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt door alle extra gezonde ingrediënten in je detox smoothie. Detox smoothies kun je zelf samenstellen met losse superfoods, maar je hebt ook kant en klare detox superfood mixen die je het nog makkelijker te maken om een gezondere levenstijl te stimuleren met Detox smoothies!